TÖKÉLETES TERV. FIBRAN.

A FIBRANxps hőszigetelés tökéletes választás minden építési és felújítási munkához

A FIBRANxps extrudált polisztirolból készült hőszigetelés kiváló választás a hatékony hővédelem megvalósításához még a leginkább igénybe vett épületszerkezetek esetében is. Az alacsony energiaigényű épületek ipari padló- és alaplemez-szerkezeteinek extrém terhelése alatt, valamint a felszín alatti falszerkezetek nedves környezetében is hatékonyan teljesít. Fordított lapostető rendszereknél a FIBRANxps termékek tanúsított fenntarthatóságot és tartósságot nyújtanak, függetlenül attól, hogy a lapostetőt kertként, parkolóként, sportpályaként vagy más célra hasznosítjuk. Ugyanez vonatkozik a FIBRANxps termékek tanúsított homlokzati rendszerekben történő használatára is.

A FIBRANxps hőszigetelés előnyei

1. Csúcsminőségű termékek

A FIBRANxps termékek minőségét az EN 13172 és EN 13164 szabványoknak megfelelően biztosítjuk. A rendszeres minőségellenőrzéseket saját csúcstechnológiájú laboratóriumunkban, valamint független intézmények akkreditált laboratóriumaival együttműködve végezzük Szlovénián belül és kívül (FIW München, ZAG Ljubljana).

A FIBRANxps harmonizált európai normák által nem szabályozott, magas igénybevételnek kitett épületszerkezetekben történő használatát a Német Országos Építőmérnöki Intézet, a DIBT - Deutsches Institut für Bautechnik Berlin által kibocsátott engedélyek biztosítják.

2. Megoldások a legnagyobb igénybevételnek kitett épületszerkezetekhez

A FIBRANxps termékek rendelkeznek ETA engedéllyel, mely lehetővé teszi a termékek legösszetettebb szerkezeti egységekben történő felhasználását.

A tanúsítvány a hőszigetelőképesség speciális körülmények között történő ellenőrzését követeli meg, csakúgy mint:

  • állandó terhelés alatt (épület alaplemeze, vagy parkolóterasza alatt),
  • állandóan nedves környezetben, a vízszigetelésen kívül (talajszint alatti, vagy fordított lapostetős rendszerekben).
Az ETA - az Európai Műszaki Engedély - tanúsítja, a meghatározott műszaki paraméterekkel rendelkező FIBRANxps hőszigetelő termékek leginkább igénybe vett épületszerkezetekben történő felhasználhatóságát, és azt, hogy a termékek az épület teljes élettartama alatt – legalább 50 évig - biztosítják annak energiahatékonyságát.

3. Széles körű alkalmazhatóság

A FIBRANxps termékek előnye, hogy számtalan építészeti (lábazat, lemezalap, ipari padlók, lapostető, homlokzat, uszodák, hűtőházak) és ipari (fali-, mennyezeti- és padló panelek, ablakok és ajtókeretek, ajtólapok, konténerek, konténerházak és lakókocsik, díszlécek és vakolatok) területen használhatók.

A FIBRANxps termékek széleskörű alkalmazását lehetővé tevő tulajdonságai:

  • alacsony hővezető képesség,
  • széles nyomószilárdság-tartomány (200–700 kPa),
  • különféle felületkezelések (sima, rácsos, mart, vágott) nútolva vagy anélkül,
  • különböző élképzések (I, L és D élek),
  • különböző táblaméretek.

4. Környezetbarát

Elkötelezett fejlesztőként és jövőorientált vállalatként kizárólag környezetbarát alapanyagokkal, gázokkal és technológiával gyártunk hőszigetelést. A környezetbarát működés iránti elkötelezettségünket a következő tanúsítványok is megerősítik: az ISO 14001: 2015 tanúsítvány, a ’Resources SAVED’ tanúsítvány és az EPD környezetvédelmi terméknyilatkozat. A környezetvédelmi szempontokat minden gyártási fázisnál figyelembe vesszük. Fenntartható alapanyagokat használunk, korszerűsítjük gyártási folyamatainkat, minimalizáljuk a csomagolóanyagok felhasznált mennyiségét és újrahasznosítható anyagokat használunk a gyártásban.

A FIBRAN a megbízhatóság és a minőség szinonimája

A FIBRAN csoport Európa legfontosabb hő- és hangszigetelő gyártóinak egyike. A társaság történelme csaknem 50 évre tekint vissza. Ma a FIBRAN Group egy multinacionális vállalat, amely számos gyártósorral és üzemmel rendelkezik Európa különböző országaiban és átfogó termékválasztékot kínál a legkülönfélébb felhasználási területekre. A FIBRANxps-t Görögországban, Portugáliában, Bulgáriában és Szlovéniában gyártják, és épül a vállalatcsoport csehországi gyára.

Segítség a választáshoz: nem minden türkizkék hőszigetelés FIBRANxps

Mielőtt XPS terméket vásárol az építőanyag-kereskedésben, győződjön meg róla, hogy valóban a kívánt hőszigetelést választotta! A FIBRANxps termékeknek felismerhető türkiz színük van, a csomagoláson pedig FIBRANxps felirat szerepel.
Lépjen kapcsolatba velünk!

Forduljon magyarországi képviseletünkhöz! Örömmel adunk tanácsot, megválaszolunk minden kérdést és segítünk a megfelelő termék kiválasztásában!

T: +36 70 703 6083
E: fibran@fibran.hu

Írjon nekünk

Ha bármilyen kérdése van, esetleg műszaki segítségre vagy információra van szüksége szívesen állunk rendelkezésére. Elküldheti termékekre vonatkozó ajánlatkérését vagy megoldásainkkal kapcsolatos igényét.