LAPOSTETŐ

Neve ellenére egyetlen lapostető sem vízszintes. A minimális dőlés és számos különleges tulajdonság gondos figyelmet igényel mind a kivitelezés, mind a tervezés szempontjából.

Minden tető alapvető célja, hogy menedéket nyújtson és óvjon minket a légköri elemektől. Függetlenül attól, hogy az alatta lévő helység fűtött vagy fűtetlen, a tetőnek télen védenie kell hőveszteségtől, nyáron pedig az a feladata, hogy megakadályozza a túlmelegedést. 

Az optimális életkörülmények kulcsfeltétele, hogy a tető hatékonyan teljesítse a fentiekben említetteketA szakértők által tervezett megannyi lapos tető közül a fordított lapos tetők bizonyulnak az optimális megoldásnak. Mivel a felülete számos különféle célra felhasználható, a fordított lapos tető rendkívül tartós megoldást jelenta legjobb ár-érték arányt kínálva a beruházók számára.

TETŐFELÜLET (végső réteg)

Különböző végső burkolati rétegekkel egy fordított lapos tető különféle célokra használható fel: növényi kerttől a szórakoztató teraszokon, játszótereken, sportpályákon keresztül a parkolóig vagy helikopter leszállóigHasználatától függetlenül a fordított lapos tető kulcseleme, hogy a vízszigetelő réteg mindig a hőszigetelő réteg alatt marad. Ha a tetőnek nehéz terheket kell viselnie, akkor a hőszigetelő anyagot és a szerkezet teherbírását ennek megfelelően kell megtervezni.