Uszodák

Az uszodák tipikus példái a magasabb belső hőmérsékletű, nedves belső helységekkel rendelkező épületeknek.

Azoknál az uszodáknál, ahol a hőszigetelés a határoló falak belső oldalára kerül a tervezőknek komoly fejtörést okoz a hőszigetelés hatékonyságának hosszútávú megőrzése párazáró réteg biztosításával. A gyakorlatban ez nem egy könnyű feladat. Míg a legtöbb hőszigetelés nedvesség felvételét követően elveszíti hőszigetelő képességét a zárt cellás XPS hőszigetelő lemezek csak minimális nedvességet vesznek fel és hőszigetelő képességüket tartósan nedves környezetben is megőrzik.  

A FIBRANxps ETICS hőszigetelő lemezkere vakolat vagy ragasztott burkolat kerül. Az összes olyan szerkezet – különös tekintettel a betonszerkezetekre  esetében, ahol a hőszigetelés a határoló fal belső oldalára kerül a szerkezet páratechnikai tulajdonságait nagy odafigyeléssel kell megvizsgálni. Amennyiben a hideg levegővel érintkező külső homlokzati falszakasz nem rendelkezik hőszigeteléssel, akkor a fal belső oldalát szigetelni kell és nem elegendő a sávragasztás, a lapokat teljes felületükön ragasztva kell felhelyezni.  

A hőveszteséget elkerülendő az uszodák, víztartályok és a pincék falait FIBRANxps hőszigetelő lemezekkel kell borítani. A termék típusa a felhasználási területtől függ. A falakat általában 300 kPa nyomószilárdságú termékekkel szigetelik. Az alaplemez alá elhelyezett hőszigetelés típusát építőmérnököknek kell meghatározniuk.